Kuzhina Lokale si Ofertë Turistike e Rajonit Ndërkufitar

Kuzhina Lokale si Ofertë Turistike e Rajonit Ndërkufitar

Vlera e projektit 439,179.02 €
Statusi i projektit I përfunduar
Partnerët implementues

 Agjencia e Zhvillimit Rajonal në Bjelasica, Komovi dhe Prokletije
Organizata kombëtare e turizmit e Malit të Zi
Eko-Partnerët për zhvillim të qëndrueshëm
Bashkia Pukë

Kontributi i EU-së
373,302.20 €
Kohëzgjatja e Projektit
Prill 2018 - Prill 2020

Objektivi i Përgjithshëm

Projekti synon të rrisë konkurrencën në sektorin e turizmit nëpërmjet përmes vlerësimit ekonomik të trashëgimisë kulturore dhe natyrore.

Përmbledhja e Projektit

Projekti do të përfshijë gastronominë lokale në ofertën e përgjithshme të turizmit në zonën ndërkufitare.

Aktivitetet

• Standardizimi i recetave të vjetra për përdorim në hotele dhe restorante lokalë (përfshirë ngritjen e kapaciteteve për restorantet dhe stafin e hoteleve)
• Zhvillimi i një manuali për kuzhinën lokale
• Brandimi i restoranteve lokalë që ofrojnë gatime tradicionale
• Zhvillimi i shtigjeve gastronomike
• Zhvillimi i një videoje promovuese në lidhje me kuzhinën lokale

Rezultatet e pritura

•Recetat tradicionale lokale përfshihen në ofertat e industrisë lokale të turizmit;
•Krijimi i shtigjeve gastronomike;
Promovimi dhe marketingu i ofertës lokale gastronomike.

EUD pika e kontaktit

Francesca Renzi
Francesca.RENZI@eeas.europa.eu

Numri i Referencës së Projektit CFCU/ MNE/052